Elitloppet

Det er klart at mye kan skje med både oddsen og selve hestene innen Elitloppet 2015 faktisk begynner, men det er verdt å merke seg at Timoko har vært i god form i lang tid, og at ingen ting i øyeblikket tyder på at noe skal skje som kommer til å endre på dette. I 2013 ble for eksempel hesten nummer tre i Elitloppet, men med en veldig god tid. I år, som er hingstens sjuende år, hadde han en litt dårlig start, men etter litt hvile og kuskbytte til Bjørn Goop kom rytmen tilbake i hesten, og duoen vant førsteprisen i Prix Kerjacques før de «tok kaka» i Elitloppet.

Timoko har fortsatt å holde seg i god løpsform, og han er i skrivende stund en av favorittene, sammen med Commander Crowe, til det prestisjetunge løpet UET Masters Final i Charlottenlund i Danmark, et 2500 meter løp med en halv million euro i potten.

Elitloppet i år gikk av stabelen i mai, og neste Elitloppet er ikke før samme tid 2015. Men likevel er bookmakerne allerede i gang med oddsen for løpet, og årets vinner, Timoko, ligger på en ganske klar førsteplass med odds på bare 6,75, med Panne de Moteur følgende ikke så langt bak, med odds på 7,25.

Den elleve år gamle Commander Crowe har bare tjent inn en snau million mer (i euro) enn Timoko med fire ekstra år på baken, så det er tydelig at Timoko er i slaget, og det gjenstår bare å se om formen kan holde seg, og om både hest og kusk kan holde seg ved god helse og skadefrie frem til mai 2015 når det neste Elitloppet går av stabelen på Solvalla.