Prix d’Amerique

Om man er en av de hundretusener som følger med på trav og hesteløp, har man helt sikkert hørt om Prix d’Amerique, det mest prestisjefulle løpet på kloden. Prix d’Amerique tar plass hvert eneste år i Paris, Frankrike og tiltrekker seg store mengder tilskuere. Travbanen i Vincennes er et flott sted å tilbringe en søndagsaften, særlig om man har sikret seg et bord i den kjente restauranten med panoramautsikt fra store glassvinduer.

De norske hestene Atom Vinter og Alm Svarten var de desidert beste travløpshestene i Norge på 80- og 90-tallet, men klarte aldri å ta pallplass i Prix d’Amerique. Det er franske fullblods hester som har tatt seieren i de fleste Prix d’Amerique, med en del italienere like i hælene. Årets løp var dog noe overraskende, siden den mindre kjente hesten Maharaja klarte å stikke av med den kjente pokalen. Maharaja, med kusken Örjan Kihlström på ryggen, klarte å komme i mål til ny rekordtid og skapte store overskrifter i både Frankrike og hos söta bror.

Maharajah er en ganske ung hingst med sine 9 år, men han har allerede løpt inn over tjue millioner kroner i gevinstpenger. Neste år er Maharaja tilbake igjen på den moderne travbanen i Paris, så det kan fort lønne seg å følge med på oddsen – de færreste tror på en svensk seier to år på rad i Prix d’Amerique.

Det storslotte travløpet går av stabelen den siste søndagen i januar hvert år, så det er på høy tid å booke billettene til Prix d’Amerique 2015. Sørg for å reservere et bord i restauranten, slik at du har den beste utsikten mot banen. Maharaja er sønnen til den legendariske hesten Viking Kronos – og med slikt racerblod i årene skal man ikke se bort ifra at den unge svenske hesten vil ta en god plassering i Prix d’Amerique også neste år.